18.06.2001
ORA: 07.15 AM
Sector in lucru : VII
H.apa=171.72

Data masuratorii : Luni 18.06.2001 Ora :7.15 AM

Conditii atmosferice: De la ultima masuratoare (sambata 18.06.2001) s-a inregistrat aversa de ploaie cu circa 4 h inaintea masuratorii

Analiza datelor:

Pe rindul 1 de piezometre (cele mai departate de oglinda apei ) s-a inregistrat o crestere medie de 2.7 cm. a nivelului pinzei freatice.

Pe rindul 2 de piezometre (cele mai apropiate de oglinda apei ) s-a inregistrat o crestere medie de 0.35 cm. a nivelului pinzei freatice.

In aceste conditii panta stratului acvifer inregistreaza o scadere cu 2 exceptii (MAB 6 si MAB 10)

Afluxul de apa provenit din ploi ( aflux venit pe verticala ) duce la cresterea nivelului pe rindul I de 2.7 cm datorita permeabilitatii mai mici a digul initial , acesta functioneaza ca un stavilar in calea fenomenului de filtrare a apei prin pereti.

Concluzie :

1. Apa continua sa ocupe zona dintre digul de start (amorsaj) si stratul freatic vechi.

2. Fata de masuratoarea anterioara se pastreaza acelasi comportament al cresterii nivelului in piezometre

3.Apa nu a ocupat in intregime zona din spatele digului de amorsaj.

Concluzie generala:

Stratul acvifer se comporta ca un strat acvifer captiv in spatiul interior al digului de amorsaj pina la saturarea intregii zone.

In conditiile saturarii complete a zonei din interiorul digului de amorsaj si la un aflux constant de apa venit pe verticala , teoretic, panta stratului acvifer trebuie sa ramana constanta ( cresteri egale in toate piezometrele).

 

Cresterile lui MAB 10 e cauzata de deversarea din hidrociclon in sectorul 7.

Cresterile lui MAB 6 poate fi explicata prin faptul ca in aceasta zona apa a ocupat zona din spatele digului de amorsaj , stratul freatic devine liber si lucra sub influenta cresterii nivelului apei in iaz ( aflux de apa venit din lateral).

 

Operatori: Mocan Ioan , Horincar Sorin